dissabte, 5 de desembre del 2009

DESCRIPCIÓ DE LARTA



Larta
és un projecte d'abast creixent en l'espai i en el temps. Inicialment es preveu un camp d'acció limitat al municipi que ocupi i els més propers.

Com a elements fundacionals es preveuen uns estatuts de fundació no lucrativa i un patronat integrat pels elements més compromesos en la tasca inicial de Larta.

L'espai físic d'ubicació de Larta no està encara determinat, però s'han previst converses per arribar a acords de mecenatge privat, institucional o públic.

Larta serà una fundació d'inspiració cultural que concentrarà els seus esforços en la formació multidisciplinar per a aspirants de tota edat i condició que vulguin aprendre tècniques i oficis relacionats amb les arts plàstiques i les arts gràfiques i tots els seus derivats per als quals hi hagi una demanda suficient.

Larta també preveu crear espais per a exposició, tallers de creació, magatzems, tallers de restauració, emmarcació i tots els que siguin necessaris per a l'escultura i qualsevol tècnica o ofici que se'n derivi i per als quals hi hagi la demanda suficient que ho justifiqui.

També es crearan una biblioteca, un arxiu, un fons d'art, una botiga per comercialitzar productes elaborats a Larta, un espai multiús i una llibreria de temes afins.

Els tallers de formació seran dirigits per professionals de les diverses àrees involucrades. Larta ofereix cursos i seminaris puntuals que es constitueixen de forma mixta, és a dir, entre la pròpia institució i els membres participants, professors, aspirants i visitants.

Larta no és una escola ni una facultat universitària, sinó un centre de formació contínua en el qual tot és perfectible i no només s'admeten les crítiques i els suggeriments de tota mena, sinó que seran demanats contínuament.

Larta no será mai res sense la gent que hi participi des de qualsevol punt de vista. El patronat de Larta vetllarà constantment per la discusió de qualsevol proposta i li donarà la millor forma possible a la seva realització.

En cas que alguna proposta no tingui cabuda dins el marc de Larta per la raó que sigui, el patronat proposarà les alternatives de lloc, espai o institució que la pugui gestionar, o simplement donarà informació sobre altres centres on la proposta pugui tenir un cert futur.

Larta farà intercanvis d'informació amb totes les institucions culturals i educatives, siguin públiques o privades.

Tallers possibles a Larta
Pintura
Ceràmica
Escultura
Esmalt
Infografia
Fotografia
Dibuix
Forja de ferro
Emmarcat
Macramé
Gravat

L’escola Larta és un seguit de tallers concentrats en un lloc determinat com a seu de la fundació, on també hi tindran cabuda els espais d’exposició, els auditoris i una eventual residència temporal per a participants, ja siguin professors o alumnes, així com l’arxiu, la biblioteca i la col·lecció permanent.

Es practicarà la tertúlia i l’àgape com a norma disciplinar. Tant el personal docent com els estudiants tindran espais i oportunitats de reunió i de col·laboració per fer intercanvis d’experiències i de desitjos.

Cadascun dels tallers necessita per terme mig 100 metres quadrats, i hi haurà uns deu tallers, o sigui que necessitem un espai útil de 1.000 metres quadrats. Una part de l’espai necessari per a certes activitats serà a l’aire lliure, tan si és espai de la fundació com si és espai extern (per exemple, per a fotografia no calen cent metres quadrats, sinó molts menys. En canvi, l’espai necessari per fer fotografia és pràcticament il·limitat).

Si Larta pot subsistir per subvencions municipals o del Departament d’Ensenyament i Cultura llavors caldrà un sistema per establir admissions de nous alumnes. Si no tenim subvencions, Larta haurà de cobrar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada